Eveniment

Cea mai scăzută promovabilitate la bacalaureat din istorie - Arad: 36,43%

Arad: Cea mai scăzută promovabilitate la bacalaureat din istorie - 36,43%

Autor: Marian Buga

03.07.2011, 13:48 407

Sesiunea de vară a bacalaureatului a adus cele mai slaberezultate din istorie în judeţul Arad, cu o promovabilitate de doar36,43 la sută, înainte de contestaţii, comparativ cu 86,38 la sutăîn iulie 2010, în acest an existând licee cu un singur candidatpromovat, transmite Mediafax.

Potrivit rezultatelor publicate, duminică, de InspectoratulŞcolar Judeţean (ISJ) Arad, promovabilitatea la examenul debacalaureat din această vară a fost de 36,43 la sută.

Conducerea ISJ Arad afirmă că acest rezultat este cel mai slabînregistrat vreodată în judeţ.

"Este cea mai slabă promovabilitate de până acum la bacalaureat.Cred că acest examen nu a fost tratat cu seriozitate în acest an,absolvenţii nu au învăţat. Pe de altă parte, comisiile de examinareşi supraveghetorii au fost mai exigenţi ca în anii trecuţi", adeclarat inspectorul şcolar general, Mirela Aldescu.

Ea a adăugat că rezultatele cele mai slabe au fost înregistratela matematică şi fizică.

Conform sursei citate, cel mai bun rezultat a fost înregistratla Liceul Pedagogic "Dimitrie Ţichindeal" din municipiul Arad, undepromovabilitatea a fost de 95,73 la sută înainte decontestaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO