Eveniment

Cele mai mari case de avocatură premiate de ZF: 2009 a fost un an dificil cu tranzacţii puţine şi complexe

Cele mai mari case de avocatură premiate de ZF: 2009 a fost un an dificil cu tranzacţii puţine şi complexe
18.06.2010, 00:00 53

Ziarul Financiar a premiat 15 case de avocatură pentruactivitatea desfăşurată în 2009 în cadrul primei Gale a Avocaţilor,organizată miercuri seară în Bucureşti împreună cu Raiffeisen Bank.Premiile au fost acordate pentru cele mai mari trei firme în funcţie de veniturilerealizate, pentru asistarea în cadrul celor mai mari tranzacţii dinzece domenii şi două premii speciale -pentru cel mai promiţător start-up, respectiv avocatulantreprenorului român.

Firma de avocatură care a primit cele mai multe premii pentruactivitatea din 2009 a fost Ţuca Zbârcea & Asociaţii, cu treipremii, pentru cea mai mare firmă de avocatură în funcţie devenituri, pentru cel mai important litigiu - asistarea statuluiromân în litigiul contra operatorului duty-free EDF - şi pentru ceamai mare tranzacţie din domeniul energiei, prin asistarea CEZ laachiziţia pachetelor minoritare din CEZ Distribuţie şi CEZ Vânzare,afacere de 230 mil. euro.

"În ciuda cifrelor pe care le-am obţinut anul trecut, am avut şinoi clipe delicate şi au fost vreo două luni când am adus bani deacasă. În luna februarie a anului trecut prognozam o creştere de20% a cifrei de afaceri pentru 2009. Mulţi au spus atunci că suntpianistul de pe Titanic. Am realizat însă acest obiectiv şi încăîmi place să cânt la pian", a declarat Gabriel Zbârcea, managingpartner al firmei care a avut anul trecut încasări de 22,7 mil.euro.

NNDKP,care a asisat fondul privat de investiţii SGAM la achiziţia a 36%din operatorul de servicii medicale private MedLife, a primitpremiul pentru intermedierea celei mai mari tranzacţii dinindustria farma şi a fost desemnată cea de-a doua casă de avocaturăa anului 2009 în funcţie de venituri, cu afaceri de 13,9 mil.euro.

Muşat & Asociaţii a luat premiul pentru intermedierea celeimai mari tranzacţii de pe Bursă, prin asistarea Rompetrol laachiziţia mai multor pachete de acţiuni în Rompetrol Rafinare şiRompetrol Well Services, dar şi premiul pentru a treia cea mai marecasă de avocatură, cu o cifră de afaceri de 12,6 milioane deeuro.

Câte două premii au obţinut şi Popovici Niţu & Asociaţii(cele mai mari tranzacţii din energie şi farma) şi Schoenherr (celemai mari tranzacţii din retail şi asigurări şi fonduri de pensii).Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din retail, achiziţiareţelei de magazine Profi de către fondul de investiţii EnterpriseInvestors, a fost obţinut şi de RTPR Allen & Overy, care aasistat vânzătorii şi a fost nominalizată la alte patru categorii.În ceea ce priveşte cea mai mare tranzacţie din imobiliare,achiziţia de către NEPI a proiectului European Retail Park Brăiladezvoltat de BelRom a determinat premierea avocaţilor care auasistat în această tranzacţie - Reff & Asociaţii (NEPI) şiVoicu & Filipescu (BelRom). Badea Clifford Chance şi Schoenherrau obţinut premiul pentru cea mai mare tranzacţie din asigurări şifonduri de pensii - achiziţia Omniasig Life de către AXA, în timpce Dănilă, Petre şi Asociaţii a obţinut premiul pentru cea mai maretranzacţie din online - asistând Naspers la achiziţia site-uluiautovit.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO