Eveniment

Centru de afaceri de 25 mil. euro la Cluj

08.06.2007, 20:05 61

Compania CBC Development, ai carei actionari majoritari sunt Nicolae Badiu, actionar in cadrul Arcada Group si Valentin Nica, director general SVF Management, a anuntat ca va investi pana in august anul viitor circa 25 mil. euro in construirea unui proiect imobiliar in Parcul Tetarom I din Cluj- Napoca.
Centrul de afaceri Global Plaza va include spatii de birouri, spatii de cazare destinate oamenilor de afaceri si spatii comerciale, avand o suprafata totala de 22.000 mp.
"In acest moment pe piata nu exista un produs destinat comunitatii de afaceri in care sa fie inglobate toate functionalitatile necesare acestui segment de oameni. In plus, peste tot in lume, in parcurile industriale exista o institutie care asigura serviciile necesare oamenilor de afaceri", a declarat Nicolae Badiu, unul dintre actionarii majoritari ai CBC Development.
Potrivit acestuia, finantarea proiectului este asigurata in proportie de 15% din resurse proprii, restul sumei fiind obtinuta din credite bancare. Global Plaza va fi compus din doua corpuri, primul dintre ele fiind alcatuit dintr-un subsol si patru niveluri, iar al doilea va fi compus din subsol si opt niveluri.
Centrul de business va avea patru destinatii principale si anume va include un apartament hotel cu o capacitate de 108 spatii de cazare si un restaurant de 500 de locuri, va exista de asemenea, un centru de conferinte, spatii comerciale pe o suprafata de 1.560 metri patrati, precum si o cladire de birouri de clasa A.
"Ca destinatie secundara vom avea spatii pentru destindere si intretinere, in aceasta sectiune urmand sa fie dezvoltate o pista de alergare, un teren de squash si un centru spa cu piscina, sauna si jacuzzi. Intentionam de asemenea sa oferim servicii financiar-bancare, spatii de depozitare, dar si servicii de transport, curierat, logistica si catering", a precizat Nicolae Badiu.
Acesta a mai spus ca inchirierea spatiilor va demara in perioada urmatoare, suma de chirie stabilita pentru spatiile de birouri fiind de 14-17 euro pentru un metru patrat. Pentru segmentul de cazare conducerea CBC Development a declarat ca in prezent se afla in discutii cu trei mari firme din domeniul hotelier, una dintre acestea urmand sa se ocupe din momentul finalizarii proiectului de operarea hotelului de patru stele.
Nicolae Badiu a mai declarat ca anul acesta CBC Development intentioneaza sa mai demareze un proiect pe acelasi concept si in Parcul Tetarom II, valoarea acestui proiect urmand sa fie cu circa 30% mai mica, atat ca investitie cat si ca suprafata, comparativ cu proiectul Global Plaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO