Eveniment

Cereale retrase de pe rafturile Lidl România pentru că au Salmonella

Cereale retrase de pe rafturile Lidl România pentru că...

Autor: Roana Rotaru

19.03.2018, 12:43 94990

Producătorul austriac Estyria Naturprodukte GmbH a retras de la vânzare cerealele bio Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, un produs comercializat şi în reţeaua de magazine Lidl România, după ce, în cadrul verificărilor interne, într-o probă a fost depistată Salmonella, potrivit reprezentanţilor Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Pentru a evita un potenţial risc pentru sănătatea publică, întrucât nu poate fi exclusă o posibilă contaminare, distribuitorul a iniţiat retragerea produsului de la vânzare şi a anunţat clienţii să ţină cont de aceasta rechemare şi pe cei care l-au achiziţionat, să nu îl consume”, spun reprezentanţii ANSVSA.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au supravegheat respectarea procedurii de retragere de la comercializare a produsului posibil contaminat, iniţiată de către distribuitor.

Produsul Golden Sun Bio Organic Amaranth, 500g poate fi returnat de către consumatori, în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO