Eveniment

CFR Călători face licitaţii pentru hârtie şi apă minerală, dar dă contracte de zeci de milioane de euro prin încredinţare directă pentru carburanţi şi piese

CFR Călători face licitaţii pentru hârtie şi apă...
25.09.2013, 20:05 282

CFR Călători, care a majorat de la 1 septembrie cu 10% tarifele de călătorie, a atribuit, în perioada 17 iulie-13 septembrie, 50 de contracte de achiziţii publice, cu o valoare finală totală de peste 36 de milioane euro (echivalentul a aproximativ 160,7 milioane lei).

Gândul vă prezintă o anomalie a companiei: instituţia condusă de Valentin Dorobanţu foloseşte în exces procedura încredinţării directe pentru contractele cu valoare mare, în schimb organizează licitaţii pentru apă minerală şi hârtie de copiator.

Cu câteva excepţii – de exemplu pentru achiziţia de apă minerală şi hârtie de copiator - , contractele sunt încheiate fără organizarea unei licitaţii deschise, şefii companiei preferând varianta negocierii, cu sau fără publicarea unui anunţ de participare în prealabil.

Cum a răspuns directorul când i s-a arătat lista contractelor, citiţi pe gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO