Eveniment

China urmăreşte cu atenţie atacul Rusiei şi cere menţinerea situaţiei sub control

China urmăreşte cu atenţie atacul Rusiei şi cere...

Autor: Mihai Draghici

24.02.2022, 10:13 355

Administraţia de la Beijing a anunţat, joi dimineaţă, că urmăreşte "foarte atent" criza declanşată de atacul Rusiei în Ucraina şi îndeamnă toate părţile să dea dovadă de reţinere astfel încât situaţia să nu scape de sub control.

"Urmărim foarte atent situaţia" generată de intervenţia militară rusă, a transmis joi dimineaţă Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

"Îndemnăm toate părţile să dea dovadă de reţinere şi să evite scăparea situaţiei de sub control", a subliniat reprezentantul Ministerului chinez de Externe, conform cotidianului Le Figaro.

Cu puţin timp înainte de atacul Rusiei asupra Ucrainei, Zhang Jun, ambasadorul Chinei la ONU, îndemnase toate părţile "să rămână calme şi raţionale" şi pledase pentru o soluţie "paşnică".

În urmă cu câteva zile, ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a cerut, în discursul rostit la Conferinţa pentru Securitate de la München, găsirea unei soluţii diplomatice la criza din Ucraina şi a semnalat că se opune unui atac al Rusiei, pledând pentru respectarea suveranităţii naţiunilor şi pentru multilateralism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO