Eveniment

Christine Lagarde: Este important să creăm locuri de muncă pentru tineri în România. Principalele declaraţii ale directorului FMI în conferinţa de la Bucureşti

Christine Lagarde: Este important să creăm locuri de...

Autor: Sorin Pâslaru

16.07.2013, 16:29 725

Christine Lagarde, directorul FMI, a spus astăzi la Bucureşti că „trebuie să creăm un viitor pentru tinerii din România, care precum în restul ţărilor Europa de Vest nu au acces  la locuri de muncă”.

Alte declaraţii ale directorului FMI în conferinţa de la Bucureşti:

Aveţi un capital uman extraordinar, aveţi talente feminine fantastice în economie. M-am întâlnit cu reprezentanţi ai mediului de business şi conducători ai instituţiilor. Trebuie să daţi drumul investiţiilor.

Am vorbit cu premierul pentru a găsi căi de dezvoltare a resurselor energetice. Aveţi oameni talentaţi, dispuneţi de resurse energetice. Mai aveţi nevoie doar de o eficienţă mai bună a administraţiei.

Este extraordinar ce a realizat România în parteneriat cu FMI în termeni de ajustare fiscală, reforme structurale adânci au fost realizate, inclusiv în sectorul energiei, dar trebuie mers mai departe.

Am vorbit aseară la masă cu oamenii de afaceri şi reprezentanţi ai mediului de business despre iniţiativele Viena 1 şi Viena 2. Ar fi nevoie şi de un acord Viena 3 pentru ca IMM-urile din România să aibă parte de finanţare. IMM-urile creează joburi şi au nevoie de finanţare.

A fost curajul şi determinarea voastră de a menţine acest parteneriat cu FMI, dar acum toţi românii ar trebui să beneficieze de creştere economică.

Trebuie făcut mult în domeniul liberalizării pieţelor energetice, a electricităţii şi gazului, pe segmentul distribuţiei şi transportului. De asemenea, pe lista priorităţilor este reforma companiilor de stat. Trebuie să folosiţi fondurile europene 

Şi în România tinerii nu au acces la locurile de muncă, precum în restul ţărilor din Europa de Vest. Este foarte important să avem determinarea pentru a crea un viitor acestor tineri. 

Discursul directorului FMI, Christine Lagarde, la Bucureşti (Limba engleză)

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels