Eveniment

Cifra de afaceri din industrie s-a dus in jos cu 16,8%

04.06.2009, 18:10 14

Cifra de afaceri din industrie a coborat in primele patru luni cu 16,8%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, din cauza scaderilor din industria prelucratoare, de 17,4%, si din industria extractiva, de 5,2%, comenzile noi din industrie fiind in cadere cu 23%.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), cele mai importante scaderi ale afacerilor pe marile grupe industriale s-au inregistrat in industria energetica (-32,7%), industria bunurilor intermediare (-27,1%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-23,3%).
Industria bunurilor de capital a crescut insa cu 0,7%. In aprilie, fata de aceeasi luna din 2008, afacerile din industrie s-au redus pe ansamblu cu 18,4%, toate marile grupe industriale inregistrand scaderi ale cifrei de afaceri.
Comenzile noi din industrie pe piata interna si externa au scazut cu 23% in primele patru luni, fata de intervalul similar de anul trecut, in aprilie declinul fiind de 24,2% comparativ cu aceeasi luna de anul trecut. Scaderea din perioada ianuarie-aprilie a fost cauzata de reducerile comenzilor noi din industria bunurilor intermediare (-44,2%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-31,4%) si industria bunurilor de uz curent (-9,7%). In schimb, comenzile din industria bunurilor de capital au avansat cu 1%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO