Eveniment

Cine este şeicul cu o avere de 15 miliarde de dolari, care a venit să “cumpere” România

Cine este şeicul cu o avere de 15 miliarde de dolari, care a venit să “cumpere” România

Autor: Loredana VOICULESCU

22.05.2011, 12:28 3782

Unul dintre membrii celei mai bogate familii din lume, şeiculSultan bin Khalifa bin Zayed Al Nahyan, a ajuns vineri în România,unde are programată o vizită de câteva zile, scrie Gândul. Familia şeicului controlează aproximativ 10% dinresursele de petrol ale lumii şi are o avere estimată la 15miliarde de dolari.

Alteţa sa, care este şi consilier al preşedintelui EmiratelorArabe Unite (EAU), cu rang de ministru, a avut vineri o întrevederecu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

"Discuţiile cu înaltul oficial emiratez au oferit posibilitateaevaluării stadiului relaţiilor bilaterale, îndeosebi în domeniuleconomic, precum şi a analizării oportunităţilor de iniţiere şiderulare a unor noi proiecte de cooperare", se arată într-uncomunicat al MAE.

În comunicat se arată că anul viitor va avea loc la Abu Dhabi adoua ediţie a Forumului Economic Consiliul de Cooperare alGolfului, după ce prima ediţie a avut loc în luna martie laBucureşti.

Pe site-ul holdingului se află şi o prezentare a şeicului."Sheikh Sultan este fiul cel mare al Alteţei Sale Sheikh KhalifaBin Zayed Al Nahyan, preşedintele Emiratelor Arabe Unite, ComandantSuprem al Forţelor Armate EAU şi conducător al Abu Dhabi. După ce aabsolvit Academia Militară de la Sandhurst, Sheikh Sultan şi-a luatdoctoratul în "Securitatea Naţională a Emiratelor Arabe Unite înlumina schimbărilor regionale şi globale". Este un pilot calificatşi deţine rangul de general de brigadă". Aflaţi cine este şeicul Sultan bin Khalifa bin Zayed Al Nahyan pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO