Eveniment

Cioloş: E nevoie de soluţii care să nu contravină drepturilor sociale, românii plătesc taxe în UK

Cioloş: E nevoie de soluţii care să nu contravină...

Autor: Departamentul Politic

09.12.2015, 18:23 147

Precizarea a fost făcută de premierul Dacian Cioloş în contextul în care la întrevederea ce a avut loc miercuri între cei doi oficiali s-a discutat despre propunerile pe care Marea Britanie le-a avansat pentru a rămâne în Uniunea Europeană. Cioloş a spus că "propunerile Marii Britanii de îmbunătăţire a activităţii Uniunii Europene" care să ducă la rămânerea acestui stat în UE pot fi susţinute de România, "în mare parte".

El a declarat că a discutat cu David Cameron despre nevoia de a găsi soluţii care să nu contravină drepturilor sociale înscrise în tratatele Uniunii şi a subliniat că românii care merg să muncească în Marea Britanie plătesc taxe. "Eu cred că se vor putea găsi soluţii pe viitor", a adăugat şeful Executivului.

De asemenea, au fost trecute în revistă temele de pe agenda Consiliului European din 17-18 decembrie, Cioloş precizând că, în mare, România şi Marea Britanie au poziţii similiare, inclusiv în dosarul migraţiei.

Un alt subiect abordat a fost cel al dezvoltării relaţiilor economice bilaterale, premierul declarând că investitorii britanici sunt interesaţi de oportunităţile de afaceri din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO