Eveniment

Circa 1.700 de angajati vor sa plece de la ArcelorMittal Galati

11.01.2009, 19:39 10

Aproximativ 1.700 de angajati ai ArcelorMittal Galati vor sa plece de pe platforma siderurgica galateana, acestia inscriindu-se deja pe liste, in acest sens, in cadrul unui program de autodisponibilizari. Comisia de evaluare si selectare a cererilor de autodisponibilizare s-a reunit la sfarsitul saptamanii trecute pentru a vedea cate din solicitari vor putea fi aprobate.
"1.700 de angajati vor sa plece, s-au inscris deja pe liste, sa vedem insa ce va decide administratia", a declarat Ilinca Diaconu, presedintele executiv al Sindicatului Solidaritatea, ce reprezinta 3.500 din cei 13.700 de angajati de pe platforma siderurgica. Administratia nu a dorit sa precizeze nici cati angajati s-au inscris pe listele de plecari voluntare, nici care va fi numarul celor la care se va renunta, declarand doar ca intreaga situatie este analizata de vineri de catre o comisie.
Conducerea combinatului a oferit angajatilor un pachet financiar mai consistent decat cel prevazut in Contractul Colectiv de Munca. Pachetul include o suma fixa, care variaza intre 10.000 de lei si 25.000 de lei, in functie de vechime. De asemenea, salariatii vor primi, timp de pana la 24 de luni, ultimul salariu brut incasat in luna anterioara plecarii. In prezent, la ArcelorMittal Galati lucreaza aproximativ 13.700 de angajati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO