Eveniment

Ce să citiţi săptămâna aceasta: Amy Edmondson a câştigat premiul Financial Times şi Schroders Business Book of the Year Award pentru cartea Right Kind of Wrong, despre cum să înveţi din eşecuri şi să îţi asumi riscuri mai bune

Sursă foto: Amy Edmondson

Sursă foto: Amy Edmondson

Autor: Ştefan Stan

05.12.2023, 08:58 108

Amy Edmondson a câştigat premiul Financial Times şi Schroders Business Book of the Year Award pentru cartea Right Kind of Wrong, despre cum să înveţi din eşecuri şi să îţi asumi riscuri mai bune, scrie FT. 

Cartea ei a convins juriul prin explorarea sistematică şi bogat ilustrată a modului în care se poate construi pe baza "eşecului inteligent" şi prin critica nebuniei pentru eşec care adesea hipnotizează antreprenorii şi inovatorii.

Profesoara Edmondson de la Harvard Business School este cunoscută mai ales pentru cercetările sale privind "siguranţa psihologică". Right Kind of Wrong este prima carte de management mainstream care a câştigat premiul de 30.000 de lire sterline, aflat acum la cea de-a 19-a ediţie.

Roula Khalaf, editorul FT şi preşedinte al juriului, a declarat că Right Kind of Wrong este "o carte foarte uşor de citit şi relevantă, cu lecţii importante pentru liderii şi managerii de pretutindeni".

Cartea îşi ilustrează punctul de vedere cu ajutorul unor cazuri importante, de la primele transplanturi de inimă până la accidentele Boeing 737 Max. Directorul executiv al Schroders, Peter Harrison, un alt membru al juriului, a declarat că această carte oferă "claritate şi reţete practice pentru a aborda problemele cu care se confruntă întreprinderile în fiecare zi".

Acesta este primul an al unui nou parteneriat de trei ani între managerul de active Schroders şi FT pentru acordarea premiilor pentru cărţi de afaceri. Printre câştigătorii anteriori se numără Chip War, de Chris Miller, o relatare a bătăliei globale pentru supremaţia semiconductorilor, anul trecut, şi This Is How They Tell Me the World Ends, de Nicole Perlroth, despre cursa înarmărilor cibernetice, în 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO