Eveniment

CJ Timis se pregateste sa vanda investitorilor obligatiuni de 28,5 mil. euro

12.09.2006, 19:47 18

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat ca se pregateste sa obtina aprobarea consilierilor judeteni pentru a lansa o emisiune de obligatiuni de 100 de milioane de lei (28,5 milioane de euro).
Banii obtinuti prin imprumut, primul de acest tip al administratiei judetene timisene, vor fi folositi in exclusivitate pentru cofinantarea viitoarelor proiecte pe care Consiliul Judetean Timis vrea sa le acceseze din fonduri structurale, din 2007.
"Sper sa lansam in curand imprumutul de 1.000 de miliarde de lei vechi si vreau sa obtin aprobarea Consiliului pentru acesta. Avem mare nevoie de acesti bani pentru a avea asigurate cofinantarile de 10 - 25% pentru viitoarele proiecte", a declarat Ostaficiuc.
El a adaugat ca a calculat ca variante pesimiste cofinantari de 25% pentru ca spera ca la viitoarele proiecte din fonduri comunitare aportul administratiei sa nu fie atat de mare. Ostaficiuc a mai spus ca Timisul poate suporta din punctul de vedere al resurselor si calculelor financiare un imprumut mult mai mare.
Piata obligatiunilor municipale a inceput sa se dezvolte in urma cu aproximativ patru ani, cand Predeal si Mangalia au derulat aproape simultan doua emisiuni de obligatiuni pentru a finanta investitii in infrastructura turistica.
De atunci, valoarea emisiunilor a devenit tot mai mare, iar scadentele tot mai indepartate. In ultimii ani au inceput sa emita obligatiuni si consiliile judetene pentru finantarea propriilor investitii.
Cea mai mare emisiune de obligatiuni municipale anuntata pana acum a fost cea a Primariei Timisoara, in valoare de 150 de milioane de lei (42 de milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO