Eveniment

Clujul, al doilea oraş din România care va avea metrou. Primăria Cluj şi Ministerul Transporturilor au anunţat companiile care vor construi noile proiecte. Turcii de la Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut sunt câştigători atât ai proiectului din Bucureşti, cât şi parte a unei asocieri la Cluj

Clujul, al doilea oraş din România care va avea metrou....

Autor: Bogdan Alecu

01.03.2023, 07:38 1086

Ei au construit proiecte similare în Varşovia şi Istanbul.

Două mari proiecte de infrastructură pentru Cluj şi Bucureşti au fost ieri deblocate şi au fost anunţaţi câştigătorii licitaţiilor pentru construcţia celor două noi linii de metrou. Clujul devine astfel primul centru regional al României cu metrou după Bucureşti şi intră în linie dreaptă pentru a forma o zonă metropolitană cu peste un milion de locuitori, în condiţiile în care oraşul a atras în ultimii ani investiţii atât în producţie, cât şi în imobiliare şi mai ales în IT.

„Astăzi (ieri, 28 februarie n. red) a fost desemnat câştigătorul pentru Sectiunea 2: Tokyo - Aeroport Henri Coandă a Magistralei M6 de la Băneasa la Otopeni, câştigătorul fiind GÜLERMAK AGIR SANAYI INŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş., care are la dispoziţie 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor“, a spus Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Trans­porturilor.

Secţiunea 2: Tokyo - Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km şi cuprinde 6 staţii, iar valoarea contractului este de 1,27 miliarde de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile.

Şi la Cluj a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru metrou şi după expirarea perioadei de contestaţii şi semnarea contractului se va putea trece la proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO