Eveniment

Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat 3,6 milioane de lei pentru biserici, peste jumătate din sumă merge la ortodocşi

Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat 3,6 milioane de lei...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

14.05.2018, 16:11 122

Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat, luni, suma de 3,6 milioane de lei pentru cultele religioase, peste jumătate din sumă revenind ortodocşilor, care vor folosi banii pentru repararea unor biserici, construirea unor lăcaşuri de cult sau pentru a cumpăra mobilier bisericesc.

Preşedintele de şedinţă, viceprimarul Dan Tarcea, a declarat, luni, că la registratura Primăriei Cluj-Napoca au fost depuse un număr de 43 de cereri din partea unor culte religioase, din care au fost aprobate 39, acestea urmând a fi finanţate din bugetul local.

„La registratura Primăriei Cluj-Napoca au fost depuse 43 de cereri din partea Mitropoliei Clujului, Episcopiei Române Unită cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla, Protopopiatul Romano-Catolic, Eparhia Reformată din Ardeal, Oficiul Provincial al Franciscanilor, Episcopia Unitariană, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, cultele penticostal, baptist şi mozaic, dar au fost aprobate 39 care vor fi finanţate cu 3,6 milioane de lei din bugetul local. Proiectele vizează reabilitarea şi repararea unor lăcaşuri de cult, construirea de biserici noi, construirea şi repararea sediilor administrative sau a unor centre sociale, achiziţionarea de mobilier bisericesc, efectuarea unor lucrări de pictură bisericească. Cea mai mare sumă, 2,4 milioane de lei, revine cultului ortodox”, a spus Tarcea.

Astfel, din suma alocată cultului ortodox, cei mai mulţi bani, 445.000 de lei, au fost repartizaţi lucrărilor de continuare a construcţiei Centrului Misionar „Sf. Apostol Andrei”, iar Eparhia Greco-Catolică va cheltui 600.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la catedrala în construcţie din Piaţa Cipariu.

Sumele au fost alocate conform regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru cultele religioase recunoscute în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO