Eveniment

Consumul naţional de energie electrică, indicatorul lui Băsescu, a fost pe minus în T1

Consumul naţional de energie electrică, indicatorul lui Băsescu, a fost pe minus în T1

Preşedintele Traian Băsescu spunea în vara lui 2009 că pentru a şti cum merge economia îl suna săptămânal pe ministrul economiei să vadă cum evoluează consumul de energie.

Autor: Roxana Petrescu, Mihaela Claudia Medrega

03.04.2012, 00:03 71

Primul trimestru a adus semnale mixte privind redresarea economiei, însă aspectele negative domină tabloul macro, conform datelor anunţate până în prezent. Iar unele evenimente anun­ţă continuarea problemelor pentru industria locală.

Consumul de ener­gie electrică, un indicator a cărui evoluţie dă semnale despre modul în care merge economia, a înregistrat în primele trei luni ale anului o scădere de circa 1,3%, în contextul în care în perioada ianuarie-martie a anului trecut datele Autorităţii Na­ţio­nale de Reglementare în domeniul Ener­giei (ANRE) arătau o creştere de peste 4,4% a setei de energie a României.

Preşedintele Traian Băsescu spunea în vara anului 2009 că nu mai avea încredere în analişti şi că pentru a şti cum merge economia ţării îl suna săp­tămânal pe ministrul economiei să vadă cum evoluează consumul de energie.

Semnalele de la exporturi, producţia industrială, venituri bugetare sau investiţii străine nu sunt favorabile la început de an. În schimb, consumul este unul dintre puţinele domenii care au venit cu veşti bune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO