Eveniment

Coronavirus: Cei care nu vor să intre în izolare cu toată familia pot cere DSP cazare într-un centru

Coronavirus: Cei care nu vor să intre în izolare cu...

Autor: Mihaela Gidei

01.03.2020, 16:06 198

Cei care nu vor să intre în autoizolare la domiciliu cu întreaga familie pot cere la Direcţiile de Sănătate Publică să fie cazaţi într-un centru de carantină, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Autoizolarea se aplică tuturor membrilor familiei şi celor care locuiesc la acelaşi domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoană care are simtome sau care a fost confirmată cu noul coronavirus, anunţă autorităţile.

Toţi au obligaţia de a nu părăsi domiciliul declarat, în care se află de la momentul autoizolării, atrage atenţia Grupul de Comunicare Strategică.

„Dacă restul familiei nu doreşte să intre în izolare alături de persoana care a călătorit, atunci se solicită către Direcţia de Sănătate Publică intrarea acesteia în carantină instituţionalizată”, a transmis susrsa citată.

Această opţiune este posibilă numai în cazul în care persoana cu suspiciuni nu a intrat, anterior, în contact cu familia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO