Eveniment

Cosmote: Investim 450 mil. euro

24.02.2006, 22:18 15

Cosmote Romania, operatorul de telefonie mobila aflat vreme indelungata in cautarea unui loc pe piata telecom din Romania, a anuntat ieri pentru prima oara numarul de clienti pe care a reusit sa-i atraga incepand cu 6 decembrie, data relansarii. Operatorul a atras pana la finalul anului 30.000 de utilizatori, ajungand la un total de aproape 49.000 de clienti. Oficialii operatorului au precizat ca, inainte de relansare, compania a reactualizat baza de clienti, deconectandu-i pe cei inactivi. Totodata, compania a confirmat ca va investi aproape jumatate de miliard de euro in principal in extinderea acoperirii.

Cosmote Romania a incheiat anul trecut cu o pierdere operationala (EBITDA) de 20 mil. euro, la venituri de 8 mil. euro. Schimbarea actionariatului a adus insa in bilant un profit net de 79,7 milioane de euro, dupa stergerea datoriilor in valoare totala de 119 milioane de euro. Stergerea datoriilor a avut loc la momentul achizitiei a 70% din actiunile operatorului de catre Cosmote, in iulie 2005.

In perioada 6 -31 decembrie, compania a obtinut venituri de 3,5 milioane de euro si a inregistrat o pierdere neta de 9,8 milioane de euro. Pierderea operationala in trimestrul patru al anului trecut a fost de 12,3 milioane.

Reteaua Cosmote Romania acopera circa 80% din populatia Romaniei, iar operatorul are ca obiectiv extinderea retelei pentru a acoperi 90% din populatie pana la finalul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels