Eveniment

Costurile asigurătorilor în urma cutremurului din Japonia s-ar putea situa între 10 şi 25 mld dolari

Costurile asigurătorilor în urma cutremurului din Japonia s-ar putea situa între 10 şi 25 mld dolari

Autor: Bogdan Cojocaru

14.03.2011, 09:24 22

Costurile companiilor de asigurări în urmacutremurului din Japonia s-ar putea situa între 10 şi25 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor analiştilor,transmite Wall Street Journal (WSJ).
Analiştii mai pesimişti cifrează costul pentru asigurători la 50 demiliarde de dolari, scrie Mediafax Business.

În zona cea mai afectată de calamitate suntproprietăţi asigurate în valoare de 300 de miliarde de dolari,potrivit companiei de evaluare a pagubelor AIRWorldwide.
Proprietăţi de 400 de miliarde de dolari se găsesc în regiuni maipuţin afectate, însă în care cutremurul a produs pagubecostisitoare.

AIR a analizat zonele lovite direct devalurile tsunami care au urmat seismului,concluzionând că proprietăţi de 24 de miliarde de dolari se află peo rază de trei kilometri de la ţărm.

Pierderile provocate de calamităţi companiilor deasigurări vor fi semnificativ mai mici, doarecemulţi proprietari vor raporta pagube reduse. Cutoate acestea, cutremurul s-ar putea dovedi a fial doilea sau al treilea ca mărime din istoria industrieiasigurărilor în funcţie de costuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels