Eveniment

Creanta Siderurgica, in actiuni

22.05.2003, 00:00 20

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) a convertit in actiuni o creanta in valoare de 163 miliarde lei (aproximativ cinci milioane dolari) pe care o detinea la societatea Siderurgica Hunedoara.
"Masura a condus la transformarea unei finantari rambursabile, care greva societatea de lichiditati intr-o perioada dificila, in finantare nerambursabila, care va contribui la majorarea capitalului social al Siderurgica si la imbunatatirea imaginii financiare a societatii", a declarat ieri Mircea Goian, purtatorul de cuvant al combinatului.
Reprezentantul Siderurgica a adaugat ca, o data cu realizarea conversiei, au fost anulate temerile angajatilor legate de posibilitatea ca Masina de Turnat Continuu sa fie scoasa la vanzare de Autoritate pentru recuperarea creditelor angajate in construirea instalatiei.
Operatiunea de conversie a fost aprobata la ultima sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor societatii, desfasurata saptamana trecuta. Goian a precizat ca decizia a reprezentat prima etapa in cadrul procesului de restructurare financiara a societatii. "Restructurarea financiara va presupune alte actiuni similare, care vor conduce la diminuarea semnificativa a datoriilor, concomitent cu cresterea capitalului social al unitatii", a apreciat Goian.
Presedintele AVAB, Ionel Blanculescu, a declarat recent ca marimea pachetului de actiuni care va reveni institutiei in urma conversiei creantei de cinci milioane dolari pe care o detine la Siderurgica va fi de 17,6%. El a precizat ca pachetul detinut de APAPS se va diminua la 63,2% din actiunile combinatului. Restul capitalului este in proprietatea SIF Banat Crisana, cu 15,77% si a micilor actionari rezultati din procesul de privatizare in masa - 3,78%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels