Eveniment

Credit de 35 mil. dolari pentru producatorul de ulei Muntenia

07.10.2004, 00:00 27

Producatorul de ulei Muntenia, controlat de compania americana Bunge, va contracta un credit in valoare de 35 milioane dolari pentru achizitionarea materiei prime si finantarea capitalului de lucru pentru campania 2004-2005. Actionarii Muntenia au aprobat, la mijlocul lunii septembrie, contractarea liniei de credit de la grupul financiar olandez KBBV.
Bunge a intrat pe piata romaneasca in urma cu doi ani si mai detine fabricile de ulei Interoil Oradea si Unirea Iasi. Americanii au o capacitate totala annuala de procesare de aproximativ 300.000 de tone si detin o treime din piata uleiurilor vegetale. Bunge Romania a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 58 de milioane de dolari in crestere cu 12 procente fata de anul anterior.
Principalii competitori ai Bunge sunt Argus Constanta, Ultex Tandarei, si mai nou americanii de la Cargill care au achizitionat recent pentru circa 30 de milioane de dolari afacerile cu ulei ale Topway Industries din Craiova.
Bunge este unul dintre cei mai importanti procesatori de oleaginoase din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO