Eveniment

Crestere de 30% pe piata de agregate si betoane

01.09.2006, 19:35 65

Proiectele imobiliare si investitiile in infrastructura au majorat in primul semestru vanzarile producatorilor de agregate si betoane cu circa 20-30%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor furnizate de principalii jucatori de profil.
Printre cei mai importanti producatori de agregate si betoane se numara Holcim Romania, Lafarge Agregate si Betoane si Carpat Beton si Carpat Agregate.
"Rezultatele primului semestru sunt multumitoare, avand in vedere aceeasi perioada a lui 2005, cand intreaga industrie a constructiilor de drumuri a fost afectata de blocajul finantarii proiectelor de infrastructura rutiera. Practic, in primele sase luni vanzarile de agregate au fost nesemnificative, in timp ce anul acesta, pe langa faptul ca avem clienti noi, beneficiem de inceperea programelor de reabilitare rutiera si de cale ferata", afirma Bruno Roux, presedinte-director general la Lafarge Agregate siBetoane.
In ceea ce priveste piata de agregate, cresterea vanzarilor se datoreaza in egala masura investitiilor bugetare in infrastructura rutiera, dar si investitiilor particulare cu influenta in consumul agregatelor de rau pentru betoane, potrivit reprezentantilor Carpat Agregate.
"La betoane, in primele sase luni vanzarile au crescut cu circa 25% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut", spune Mihnea Stoian, directorul Carpat Beton.
Afluxul de proiecte rezidentiale inregistrat anul acesta in Capitala a crescut vanzarile de betoane din primul semestru ale Holcim Romania cu peste 30%.
"Unele dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Bucuresti au determinat cresterea vanzarilor noastre de betoane in Bucuresti. In prezent, Holcim Romania furnizeaza betoane pentru proiecte de anvergura din Bucuresti - cladiri de birouri, apartamente de lux sau blocuri de locuinte, precum: Victoria Plaza (construit de BOG'ART), S Park, City Center si Esmeralde Residence", a declarat Catalin Popescu, directorul regional al Betoane si Agregate Bucuresti Holcim Romania.
Cele trei multinationale active pe pietele de betoane si agregate domina si afacerile cu ciment, estimate la circa 400 de milioane de euro la finele anului trecut. De altfel, investitiile celor trei jucatori pe piata romaneasca se apropie de un miliard de euro, sume investite in ultimul deceniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO