Eveniment

Creşterea economică din consum din ultimii ani şi polarizarea businessului românesc se văd în rata de dezvoltare a companiilor din România

Creşterea economică din consum din ultimii ani şi...

Autor: Răzvan Botea

07.12.2020, 17:30 267

 Cu creşteri economice în ultimii ani mult peste media europeană, România are cea mai mică rată din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte creşterea companiilor ca număr de angajaţi ♦ Adrian Codirlaşu, CFA: Creşterea PIB din ultimii ani a venit din consum, care s-a dus în importuri şi nu în dezvoltarea companiilor locale.

România a înregistrat în ultimii ani cele mai mari creşteri economice din Uniunea Europeană, cu mult peste medie. În aceeaşi vreme, Eurostat, biroul european de statistică, a publicat un set de date care vin în opoziţie cu creşterea economică: România înregistrează, din 2013 încoace, cea mai mică rată de creştere ridicată a companiilor.

Pe de-o parte, explicaţia vine din modul în care a crescut economia în ultimii ani, explică Adrian Codirlaşu. O creştere economică pe consum, care s-a dus în importuri, nu avea cum să genereze dezvoltarea puternică a companiilor locale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO