Eveniment

Cristina Ecaterina Coruţ, noul prefect al Capitalei

Cristina Ecaterina Coruţ, noul prefect al Capitalei

Autor: Alexandru Moise

19.04.2012, 00:04 354

Postul de prefect al municipiului Bucureşti, rămas vacant după demisia lui Cristian Atănăsoaei, va fi preluat de Cristina Ecaterina Coruţ, în prezent subprefect, în baza unei hotărâri aprobate miercuri de Guvern, a declarat ministrul administraţiei şi internelor, Gabriel Berca.

Atănăsoaei s-a retras de la conducerea Prefecturii pentru a candida din partea PDL, la alegerile locale din vara acestui an, pentru postul de primar în sectorul 5 Bucureşti.

În octombrie 2009 Cristina Ecaterina Coruţ, la acel moment secretar general al Secretariatului de Stat pentru problemele revoluţio­narilor, a fost reinstalată de Guvern în funcţia de subprefect al Capitalei, post pe care îl pierduse în iulie 2008 printr-o hotărâre a fostului Cabinet.

Coruţ ocupa postul de subprefect al Capitalei din aprilie 2006, după ce în intervalul 1 martie 2005-5 aprilie 2006 a lucrat ca director executiv adjunct în cadrul Primăriei municipiului Bu­cureşti.

În perioada septembrie 2005-ianuarie 2006 a fost detaşată temporar la Ministerul Integrării Europene, în funcţia de secretar general adjunct. Ea a lucrat în Primăria Capitalei din 2001, când primarul general de atunci, Traian Băsescu, a numit-o consilier juridic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO