Eveniment

CUG: proiect imobiliar sau platforma industriala

10.03.2006, 00:00 120

Noul proprietar al Combinatului de Utilaj Greu (CUG) din Cluj-Napoca, compania germana Max Aicher, inca nu a hotarat ce va face cu noua achizitie. "Deocamdata suntem in etapa de evaluare, planurile initiale vizeaza revitalizarea turnatoriei, dar daca vom constata ca acest domeniu nu este suficient de profitabil, e posibil sa daramam tot si sa facem aici un parc industrial sau alt proiect imobiliar", a declarat ieri Ottmar Erich Gehl, reprezentantul Max Aicher. CUG dispune in acest moment de 33 ha de teren langa parcul industrial Tetarom 1.

Compania germana a fost desemnata la inceputul acestei luni castigatoarea licitatiei pentru achizitionarea CUG, investitorul platind 16 mil. euro pentru cele 18 active ale combinatului si cele 33 de hectare de teren.

Max Aicher a platit o garantie de 800.000 de euro, reprezentantii firmei anuntand ca vor plati, pana la sfarsitul acestei luni, 11,2 mil. euro in contul achizitiei. Aceasta suma ar fi trebuit sa fie platita pana pe 8 martie, insa concernul a cerut o amanare pe motiv ca nu a reusit sa preia societatea romana S&MG, care a facut oferta pentru CUG in numele lui.

"Am acceptat sa prelungim termenul de plata dupa o discutie avuta cu creditorii nostri. Am preferat sa mai asteptam si sa castigam 2 mil. euro in plus, diferenta dintre primul si al doilea ofertant, decat sa descalificam firma germana", a declarat Andrei Cionca, avocat in cadrul Euroconsult, firma care s-a ocupat de procedura de vanzare a combinatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO