Eveniment

Curtea de Conturi va verifica privatizarea SNTR

12.02.2004, 00:00 27



Curtea de Conturi va verifica procesul de privatizare a Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR) dupa definitivarea tranzactiei, a declarat ieri presedintele institutiei, Dan Drosu saguna.



"In cazul SNTR, procedura de privatizare este mai complexa, mai trebuie finalizata o mare parte a documentatiei. In momentul in care totul va fi incheiat, vom merge si noi si vom face un control, asa cum ne obliga si legea", a afirmat saguna.



Autoritatea pentru Privatizare a incheiat, la mijlocul lunii ianuarie, un contract de vanzare-cumparare cu consortiul Tobacco 2003/UE pentru 56,4% din actiunile Tutunului Romanesc. Consortiul este format din Galaxy Energy International Ltd. BVI, firma inregistrata in Insulele Virgine, si compania italiana CTS.



Valoarea tranzactiei se ridica la aproximativ 12 milioane de euro. Din aceasta suma, doar 1,6 milioane de dolari reprezinta pretul actiunilor, diferenta fiind acoperita de angajamente investitionale si datoriile preluate de cumparator.



Autoritatea Nationala de Control a intiat o verificare in urma informatiilor aparute in presa potrivit carora exista legaturi intre firmele care au preluat SNTR si fostul actionar majoritar, grupul de firme Interagro, iar valoarea unui teren apartinand producatorului de tigari s-ar apropia de cea a tranzactiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO