Eveniment

Daewoo ajunge la stat saptamana viitoare

08.12.2005, 19:52 18

Contractul pentru preluarea de cAtre stat a actiunilor detinute de partea sud-coreeana la capitalul societatii Daewoo Automobile Romania va fi semnat, saptamana viitoare, la Bucuresti, a declarat ieri ministrul economiei si comertului Codrut Seres.

Intrebat daca seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie se va mai deplasa in Coreea de Sud pentru a semna acest acord, ministrul a spus ca, dimpotriva, seful lichidatorului care se ocupa de patrimoniul companiei sud-coreene Daewoo va veni, miercuri sau joi, la Bucuresti pentru a incheia contractul. Uzina de la Craiova mai poate produce sub marca Daewoo pana la inceputul lunii ianuarie. Daewoo Motor detine un pachet de 51% din actiunile societatii de la Craiova. Diferenta de 49% din capitalul social apartine Automobile Craiova, la care statul controleaza 72,4% din actiuni. Pana in prezent numai producatorul francez de automobile Renault-Nissan a trimis autoritatilor o scrisoare de intentie pentru achizitia Daewoo Craiova, document care indica interesul lor pentru a obtine mai multe informatii despre fabrica.

Vicepremierul George Copos a anuntat ca acesta nu este singurul jucator din industria auto care este interesat de producatorul craiovean. El a mai spus ca trecerea in proprietate privata a fabricii s-ar putea face in prima parte a anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels