Eveniment

Darile la stat, platite cu cardul

29.01.2008, 19:16 9

Impozitul pe venit si alte categorii de obligatii bugetare ar putea sa fie platite prin card bancar incepand cu 1 iunie 2008, Fiscul lucrand in acest moment la solutiile informatice necesare pentru acest sistem de plata, a declarat ieri Daniel Chitoiu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), citat de agentia Mediafax.
Pana atunci, companiile vor putea plati incepand cu aceasta saptamana obligatiile la bugetul general consolidat in contul unic infiintat cu acest scop, a precizat Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM. Contul unic de plata a obligatiilor bugetare pentru firme, masura aplicata de Fisc pentru reducerea birocratiei, presupune doar doua ordine de plata ce trebuie facute de companii: unul pentru obligatiile catre bugetul de stat si celalalt pentru obligatiile catre cele trei bugete alimentate de contributiile de asigurari sociale - CAS (pensii, sanatate si somaj).
In alta ordine de idei, Fiscul a publicat ieri un proiect de Ordin de extindere a depunerii online a declaratiilor fiscale cu inca zece judete (Alba, Botosani, Buzau, Covasna, Giurgiu, Maramures, Satu Mare, Salaj, Suceava si Tulcea). Initial, doar firmele din Bucuresti si Ilfov au putut depune online declaratiile fiscale, apoi facilitatea a fost extinsa catre alte zece judete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO