Eveniment

De ce hotelul merge brat la brat cu sefia in partide

De ce hotelul merge brat la brat cu sefia in partide

Liviu Dragnea a devenit milionar de cand este in fruntea judetului Teleorman

26.06.2009, 00:00 23
Reuniunea PSD de saptamana trecuta, de la Turnu Magurele readuce in prim-plan "turismul politic" in hotelurile membrilor de partid, unii dintre ei cu mare influenta.
Reuniune de pomina a PSD, de saptamana trecuta, cand social-democratii i-au atacat furibund pe ministrii PD-L, s-a desfasurat in hotelul Turris din Turnu Magurele, detinut in proportie de 98% de vicepresedintele PSD Liviu Dragnea. In acest hotel "de partid" s-a scris o fila din politica recenta. In alte hoteluri, tot de partid, s-a scris insa istoria.
Politicienii care au hoteluri nu sunt multi, dar randurile lor cresc.
Ministrul turismului Elena Udrea este proprietar inpreuna cu sotul ei al hotelului Eurohotels din Bucuresti, liderul liberal Dan Radu Rusanu detine hotelul Intercontinental din Sinaia - trebuie spus ca in acte proprietar este sotia sa. Fostul vicepremier PC George Copos, retras acum din politica, are mai multe hoteluri si controleaza si hotelul Hilton din Bucuresti. Hotelul Crystal Palace al fostului parlamentar PRM Mitica Dragomir, din Bucuresti, era plin de parlamentari in vremea in care seful ligii profesioniste de fotbal era in Legislativ.
Despre ministrul transporturilor Radu Berceanu s-a spus ca ar detine, prin interpusi, cel putin doua hoteluri in provincie, dar ministrul a infirmat acest lucru si declaratia sa de avere nu consemneaza faptul ca ar detine actiuni la vreun hotel.
A detine un hotel este o afacere intre altele. Dar care este "afacerea" de partid? In primul rand a trage la un hotel "de partid" asigura confidentialitatea atunci cand vrei sa o ai sau lasa informatia sa "curga", trunchiat sau nu, atunci cand vrei. De aceea juramintele PSD cum ca inregistrarile ajunse in presa nu s-au facut cu voie de la partid au fost greu de crezut pentru ca hotelul in care s-a desfasurat reuniunea apartinea lui Liviu Dragnea - pentru scurta vreme si ministru de interne - cel care s-a ocupat si de securizarea salii.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO