Eveniment

Decizie istorică a Comitetului Olimpic Internaţional: Rusia nu va avea voie să participe la Olimpiada de Iarnă din 2018, după scandalul fără precedent de dopaj al atleţilor

Decizie istorică a Comitetului Olimpic Internaţional:...

Autor: Ştefan Stan

05.12.2017, 22:12 147

Rusia nu va mai participa la Olimpiada de iarnă de la Phenian, după ce Comitetul Olimpic Internaţional a sancţionat echipa Rusiei într-o decizie istorică, scrie The Independent. Totuşi, unii atleţi ruşi vor putea concura sub un steag neutru, nu în numele ţării.

Comitetul Olimpic Internaţional a pus de asemenea interdicţie pe viaţă pentru vicepreşedintele rus Vitaly Mutko, care nu va mai avea voie să se implice în orice ţine de Jocurile Olimpice. Comitetul de asemenea obligă Rusia să plătească 15 milioane de dolari pentru o nouă autoritate de testare, independentă, şi să ramburseze costul investigaţiilor. Decizia a fost făcută publică de Thomas Bach, şeful Comitetului, în Elveţia.

Decizia vine în urma unor incidente repetate de dopaj venite din partea sportivilor ruşi, aparent tolerate de autoritatea de testare rusă.

”Este un atac fără precedent la integritatea jocurilor Olimpice şi a sportului”, a spus el legat de sistemul de dopaj din Rusia. Comitetul se aşteaptă ca Vladimir Putin să răspundă în următoarepe 24 de ore. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO