Eveniment

Deficit de forta de munca de 15 - 30% in industria carnii

20.02.2008, 19:58 21

Deficitul de forta de munca din industria carnii se ridica la 15-30%, ca urmare a migratiei muncitorilor calificati in state precum Italia, Spania si Germania, au declarat procesatorii din domeniu. "Lipsa muncitorilor din industria carnii este undeva intre 15 si 30%, dar depinde si de regiune, de puterea de cumparare locala, de marimea companiei. Unele regiuni inregistreaza procente mai mari ale acestui deficit, dar compenseaza celelalte cu niveluri mai scazute, asa ca ramane tot intre 15 si 30%", a declarat vicepresedintele Cris-Tim, Gabriel Alexandru. Potrivit directorului executiv al Asociatiei Romane a Carnii, Mihai Visan, regiunile cu deficitul cel mai pronuntat sunt Transilvania si Banatul. "In Transilvania si Banat deficitul este mai pronuntat, pentru ca de-acolo lumea pleaca mai usor, fiind zone mai apropiate de vest. Fata de necesitatile industriei exista un deficit de pana la 20%", a explicat Visan. Acelasi nivel, de 20%, este estimat si de reprezentantii Angst, in timp ce Ovidiu Wencz, directorul general al Tabco-Campofrio, afirma ca prognozarea unui nivel al deficitului de forta de munca este dificila, "pentru ca pe zi ce trece situatia e din ce in ce mai proasta".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO