Eveniment

Disney cauta un inlocuitor pentru Eisner

29.12.2004, 00:00 17



Directorul executiv al grupului Disney a anuntat ca nu se va retrage pana in 2006. Cu toate acestea, consiliul de administratie al companiei a inceput sa ii caute un inlocuitor, anuntand ca acesta va fi prezentat pana in iunie 2005 relateaza revista Forbes. Singurul candidat din interiorul companiei va fi actualul presedinte, Robert A. Iger, cursa fiind deschisa si pentru outsideri.



Consiliul director a precizat intr-un comunicat de presa ca Iger este un "executiv excelent, iar consiliul il considera calificat pentru o asemenea pozitie". Totusi directorii de la Disney au considerat ca in cursa trebuie sa intre si candidati din exterior.



"Eisner va continua sa ramana in aceasta functie pana in momentul in care consiliul va considera ca este potrivit ca noul CEO sa preia conducerea", a declarat George J. Mitchell, directorul consiliului de administratie.



Hotararea consiliului, desi este departe de a satisface toate dorintele lui Roy Disney si Stanley Gold, liderii autoproclamati ai miscarii impotriva lui Eisner, a fost salutat de analisti, acestia considerand-o un semn al cresterii independentei companiei.



Performantele companiei au fost umbrite de procesul demarat de actionari care pretind compensarea pachetului 140 de milioane de dolari (105 milioane de euro) care era stipulat in contractul fostului presedinte, Michael Ovitz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO