Eveniment

Doar 2.000 de tone de motorină din rezervă pentru CFR Călători

Doar 2.000 de tone de motorină din rezervă pentru CFR Călători

Foto Ovidiu Micsik

Autor: Mediafax

29.11.2012, 00:00 56

Guvernul a scos din rezervă doar 2.000 de tone de motorină pentru CFR Călători, pentru funcţionarea transportului feroviar de călători pe timp de iarnă, deşi ministerul de resort a prezentat public o cerere pentru o cantitate de zece ori mai mare, arătând că altfel asigurarea acestui serviciu e în pericol.

Scoaterea din rezerva de stat a unei cantităţi de doar 2.000 de tone de motorină pentru CFR Călători a fost decisă în şedinţa de marţi a Guvernului. "Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind aprobarea scoaterii din rezerva de stat, sub formă de împrumut, a cantităţii de 2.000 tone motorină pentru Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători.

Guvernul a aprobat această ordonanţă care asigură combustibilul necesar transportului feroviar de călători pe timp de iarnă. Cantitatea de combustibil vizată este de 2.000 tone motorină, care se va scoate din rezerva de stat cu titlu de împrumut până la 31 octombrie 2013", a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO