Eveniment

Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii: Există suspiciuni de trafic cu copii în orfelinate

Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii: Există suspiciuni de...

Autor: Mediafax

17.07.2016, 15:00 1459

Ministrul Muncii Dragoş Pîslaru a declarat, duminică, într-o emisiune tv, că există suspiciuni de trafic cu copii în orfelinatele din sudul ţării şi că, în acest moment există "anchete în desfăşurare" pentru elucidarea acestor suspiciuni.

Ministrul a declarat, la Digi 24, că este vorba "de instituţii ale statului" de ocrotire a copilului, dar în care sunt suspiciuni de trafic de copii.

Pîslaru a spus că în prezent au loc anchete pentru elucidarea acestor suspiciuni, fără a da şi alte amănunte asupra cazurilor şi investigaţiilor.

"Din păcate, am încă nişte cazuri în zona de sud-est a ţării unde există suspiciuni de trafic de persoane şi prostituţie legate de instituţile care găzduiesc copiii în numele statului. E vorba de instuţii ale statului în care este suspiciunea că a fost trafic de copii, instituţii de protecţii. Sunt mai multe instituţii, cel puţin 4-5 instituţii unde se fac anchete", a spus ministrul, conform digi24.ro.

Însă, el a precizat că anterior investigaţilor a primit date în acest sens de la serviciile de informaţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24