Eveniment

Dunărea scade uşor, dar pericolul persistă

Dunărea scade uşor, dar pericolul persistă

Digul de 4,5 km care trebuie să apere zona de jos a oraşului Galaţi a fost terminat

07.07.2010, 23:15 22

Nivelul Dunării care ameninţă să inunde o parte a Galaţiuluiscăzuse ieri cu câţiva centimetri, însă, în continuare, esteaşteptată cu teamă ziua de 10 iulie când meteorologii prognozeazăcă o viitură puternică va ajunge în zonă.

Digul de 4,5 km care trebuie să apere zona de jos a oraşului afost terminat, militarii şi voluntarii care l-au construit auplecat acasă, iar ce le-a mai rămas oamenilor de făcut este săaştepte.

Ieri meteorologii au emis ieri avertizare Cod galben pentrujumătatea de nord a ţării, precum şi pentru toate zonele de deal şide munte, unde instabilitatea atmosferică va fi accentuată,totodată intrând în vigoare şi o avertizare Cod portocaliu pentruşase judeţe, fiind aşteptate aseară ploi însemnate care vor ducedin nou la creşterea cursurilor râurilor.

Ieri Guvernul s-a reunit pentru a discuta ce ajutoare aprobăpentru localităţile sinistrate, premierul Emil Boc anunţând că vorfi date materiale de construcţii pentru ca oamenii să-şi poatăreconstrui casele. Preşedintele Traian Băsescu a spus însă că, înperspectiva unor noi inundaţii, oamenii nu vor mai primi nimicîntrucât nu mai sunt bani.

1.400 de angajaţi ai Inspectoratului pentruSituaţii de Urgenţă, 1.300 de militari, 640 de jandarmi şi 200 depoliţişti sunt mobilizaţi la inundaţii.

300 de dosare de daună a deschis AstraAsigurări până în prezent pentru locuinţele afectate de inundaţii,valoarea totală a despăgubirilor ridicându-se la aproximativ 2,5mil. lei.

90 de noi gospodării au fost inundate de marţipână ieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO