Eveniment

EdF preia a doua firma de electricitate din Italia

16.05.2005, 20:09 16

Electricite de France si o companie milaneza de utilitati au achizitionat Edison, cea de-a doua companie de electricitate italiana, relateaza The New York Times. Valoarea acestei afaceri a fost de 7,3 miliarde euro si va permite companiei franceze sa detina controlul asupra unuia dintre cei mai importanti furnizori de energie electrica din Italia.

Electricite de France, una dintre cele mai mari companii de electricitate la nivel mondial, si AEM, compania de utilitati a orasului Milano, vor plati in prima faza actionarilor Edison 4,1 miliarde de euro pentru 62% din actiuni. In cea de-a doua etapa vor plati inca 3,2 miliarde de euro pentru a achizitiona actiunile ramase. Aceasta e cea mai mare tranzactie de pe piata energiei electrice din Uniunea Europeana, din ultimii trei ani.

In urma acestei afaceri EDF si AEM vor castiga 15% dintr-o piata a energiei electrice unde consumatorii platesc de trei ori mai mult decat media tarilor in Europa de Vest. Edison este si cel de-al treilea distribuitor de gaze naturale din Italia, dupa Eni si Enel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO