Eveniment

Esecul investitiei Montupet, in atentia premierului

24.05.2005, 20:52 17

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ieri ca va verifica sesizarile privind investitia de la Cluj, la care firma franceza Montupet a renuntat dupa ce i s-a solicitat sa cumpere terenul necesar, si a precizat ca va incerca sa intervina in cazul in care decizia companiei nu este definitiva.

"Sunt nemultumit pentru ca unei investitii de 120 milioane euro nu i se da asa cu piciorul. Este in interesul nostru sa tratam orice investitor cu multa atentie. Voi incerca sa intervin daca decizia nu este deja luata. Daca hotararea este luata, spun cu foarte mare regret ca nu avem decat sa suportam consecintele", a spus Tariceanu, citat de Mediafax.

Agentia de stiri bulgara Novinite a anuntat la finele saptamanii trecute ca Montupet, producatoare de componente de aluminiu pentru industria auto, a decis sa construiasca o fabrica la Ruse - unde terenul necesar i se punea gratuit la dispozitie - dupa ce in Romania i s-a cerut sa achite doi euro/metru patrat de teren.

Reprezentantii Agentiei Romane pentru Investitii Straine, cea care a acordat asistenta Montupet pentru acest proiect, au confirmat interesul companiei pentru Bulgaria, dar au sustinut ca o decizie definitiva asupra tarii in care se va face investitia va fi luata in aceasta saptamana.

Compania franceza ar fi urmat sa construiasca fabrica de 120 mil. euro la Cluj-Napoca unde a fost identificat un teren de 12 hectare in zona industriala a orasului.

Montupet a oferit 2 euro pe metrul patrat, dar Consiliul Judetean Cluj a respins, la sfarsitul lunii martie, oferta, considerand-o prea scazuta.

"Noi nu am primit nici un fel de informatii din partea Montupet si asteptam pana joi, cand este termenul la care ni s-a spus ca se va lua o decizie definitiva in privinta proiectului de la Cluj", a declarat ieri pentru Ziarul Financiar Viorel Gavrea, directorul general al societatii care administreaza parcul industrial Tetarom de la Cluj.

Reprezentantii Agentiei Romane pentru Investitii Straine nu au facut, pana la inchiderea editiei, nici un comentariu referitor la strategia pe care o vor adopta in acest caz. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO