Eveniment

Eşecul listării Agricover Holding, prima operaţiune nereuşită de la Adeplast din 2013 încoace. Ce nu a mers bine?

Eşecul listării Agricover Holding, prima operaţiune...

Autor: Liviu Popescu

17.05.2023, 18:49 1575

Pentru prima oară din 2013 încoace, de la închiderea fără succes a ofertei de listare a Adeplast, Bursa de Valori Bucureşti are astăzi, la zece ani de atunci, un eşec de listare: cel al Agricover prin Wood, coordonator global, şi Tradeville, agent de retail.

Într-un raport scurt, publicat miercuri seară la ora 18:00 pe site-ul BVB, Agricover anunţă în trei fraze că oferta s-a încheiat fără succes. Nu este publicată nicio valoare cu privire la câte acţiuni au fost totuşi vândute sau câţi bani au fost atraşi. Cei care au subscris vor primi banii înapoi.

“Agricover Holding S.A. informează investitorii că raportat la prevederile prospectului de ofertă, nu au fost îndeplinite criteriile de închidere cu succes a ofertei şi, prin urmare, oferta nu a fost finalizată prin încheierea unei tranzacţii, conform prevederilor art. 38 din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă”.

Cu 52% din oferta de retail subscrisă, adică circa 22 mil. lei, şi cu un interes scăzut din partea marilor investitori, Agricover a decis să abandoneze planurile pentru listare. Motivul, spun unii, are de-a face şi cu evaluarea companiei dar şi cu faptul că au ales să iasă pe bursă înaintea mult aşteptatei listări a Hidroelectrica.

În 2013 Adeplast voia să atragă maximum 67 mil. lei de la investitori în prima ofertă de listare de după 2008. Nu a reuşit. Atunci retailul a subscris în proporţie de 104% tranşa alocată micilor investitori însă interesul marilor investitori a fost scăzut.

Agricover voia 416 mil. lei de la investitori în primul IPO din toamna lui 2021 încoace, de la Aquila.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO