Eveniment

Eurostat: preţurile locuinţelor sunt în creştere în zona euro

Eurostat: preţurile locuinţelor sunt în creştere în...

Autor: Catalina Apostoiu

11.04.2017, 00:00 433

Preţurile locuinţelor au avansat cu 4,1% în zona euro în trimestrul al patrulea al anului trecut comparativ cu perioada similară a anului 2015, relevă ultimul raport al Biroului de Statistică European Eurostat, potrivit neweurope.eu. Faţă de trimestrul trei al anului trecut, preţurile locuinţelor au crescut cu 0,8%. În Uniunea Europeană, preţurile au urcat cu 4,7%. În Belgia, creşterea a fost mai moderată, de 2,6%.

Cele mai mari creşteri anuale ale preţurilor locuinţelor din trimestrul al patrulea al anului trecut au fost înregistrate în Cehia (plus 11,0%), Ungaria (9,7%) şi Lituania (9,5%). Pe de altă parte, preţurile locuinţelor au rămas practic neschimbate în Italia (plus 0,1%). În Belia, creşterea a fost de 2,6% în trimestrul patru al anului trecut.

Comparativ cu trimestrul anterior, cele mai puternice creşteri de preţuri ale locuinţelor au fost înregistrate în Malta (plus 0,6%), Cehia (plus 4,7%), Olanda (3,2%) şi Cipru (3,1%). Cele mai semnificative scăderi au fost consemnate în Danemarca (-1,5%), Croaţia (-0,6%) şi Belgia (-0,4%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO