Eveniment

Eximbank a adus 20 milioane de lei la capitalul EximAsig

Eximbank a adus 20 milioane de lei la capitalul EximAsig

Autor: Anelis Baciu

28.07.2016, 00:05 151

EximAsig, compania de asigurări deţinută de statul român prin Eximbank, şi-a majorat capitalul cu 20 de milioane de lei (4,5 mil. euro) până la 37,6 milioane de lei, injecţia de capital fiind deja aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Cel mai probabil majorarea de capital va avea drept scop acoperirea pierderii de 816.000 de lei înregistrată de EximAsig anul trecut şi conformarea la standardele mai dure de solvabilitate şi capital Solvency II care au intrat în vigoare în acest an.

EximAsig a vândut anul trecut aproximativ 2.100 poliţe noi de asigurare, iar valoarea totală a primelor subscrise s-a situat la 18 milioane de lei, în scădere cu 10% faţă de 2014. 

Pe de altă parte, valoarea despăgubirilor plătite s-a situat la 4 milioane de lei, din care 3,5 milioane de lei au fost plătite de companiile de reasigurare cărora EximAsig le-a cedat o parte din riscurile asu­mate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO