Eveniment

Explozii succesive la o staţie de gaz GPL la Crevedia. 58 de victime din care 43 sunt angajaţi MAI până la această oră

Explozii succesive la o staţie de gaz GPL la Crevedia....

Autor: Alexandru Nanu

26.08.2023, 22:10 1311

Trei explozii succesive la o staţie de gaz GPL  de la Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au condus la rănirea a 46 de persoane şi a unui deces.

ISU Dâmboviţa a transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert, după explozia de la staţia GPL din Crevedia, în urma căruia au fost evacuaţi 3.000 de locuitori, pe o rază de 1,4 kilometri.

"Suntem in dinamica, zona trebuie evaluata, exista pericol de inca o explozie", a adăugat Arafat.

La acest moment este activat planul roşu de urgenţă şi conform informaţiilor transmise de Raed Arafat a început procesul de evaluare a locurilor pentru arşi din spitalele din România şi se ia în calcul şi trimiterea răniţilor la spitalele din străinătate dacă este cazul.

„Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert. La faţa locului a fost alocată şi autospeciala transport roboţi. Totodată, pentru protecţia populaţiei s-a luat măsura preventivă de evacuare pe o rază de 300 de metri”, transmite ISU Dâmboviţa

La intervenţia au fost folosiţi pompieri roboţi şi cu toate acestea pompierii au fost afectaţi pentru că exploziile au fost foarte puternice.

UPDATE 23:45 Rafila: 14 spitale sunt în alertă, am activat şi spitalele militare

„14 spitale în alertă, 12 din capitală şi din jurul ei... Am activat şi spitalele militare... Avem în jur de 60 locuri la terapie intensivă cu aparate de ventilaţie... În funcţie de necesităţi cu siguranţă vom găsi locuri pentru toţi cei răniţi”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că unii răniţi vor fi transferaţi în străinătate deoarece pentru marii arşi nu sunt decât cel mult şapte locuri.

UPDATE 23:35 Marcel Ciolacu: în noaptea asta patru pacienţi vor fi transferaţi în Italia şi Belgia

„A fost activat sistemul european de protecţie civilă... mai mult ca sigur, în noaptea asta patru pacienţi vor fi transferaţi în Italia şi Belgia... vă ţinem la curent, totul va fi transparent”, a declarat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a mai spus că decizia privind alte transferuri în străinătate vor fi luate ulterior, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a celor răniţi. „Trebuie să fie stabilizaţi ca să fie transferaţi”, a precizat Ciolacu.

UPDATE 23:25 Doi dintre răniţii de la Crevedia pleacă la Bruxelles

Premierul Marcel Ciolacu va merge la Spitalul Floreasca, acolo unde sunt doi pompierii intubaţi.

La Spitalul Militar din Bruxelles vor ajunge în această noapte cei doi pompieri.„Amândoi pompierii intubaţi sunt la Floreasca.

Ei pleacă primii la Bruxelles în această noapte”, transmtie Executivul.

UPDATE 23:05

MAI activează două linii verziAutorităţile au pus la dispoziţie două numere de telefon pentru cetăţenii din zonă, dacă vor să reclame simptomatologie în zilele urmatoare şi pentru cei care caută informaţii despre rude sau cunoştinţe afectate de explozii:

0212069397/0212069398

UPDATE 22:55

Ministerul Sănătăţii transmite că în clipa asta situaţia victimelor este următoare: Spitalul Bagdasar - 11 pacienţi (3 intubaţi), Universitar - 4 pacienţi, Spitalul de Arşi - 4 pacienţi (un intubat), Spitalul Floreasca - 27 de pacienţi (4 intubaţi).

UPDATE 22:30

Conducerea Ministerului Sănătăţii este în legătură permanentă cu toţi managerii de spitale din Bucureşti.

12 spitale din Capitală sunt pregătite să primească pacienţi.

UPDATE 22:15 Marcel Ciolacu va merge la celula de criza de la MAI

Premierul Marcel Ciolacu merge, sâmbătă seara, la celula de criză de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), constituită după explozia de staţia GPL de la Crevedia.

UPDATE 22:00 26 pompieri raniti

Sunt 26 de pompieri răniţi după a doua explozie, a anunţat şeful DSU, Raed Arafat."

Suntem in dinamica, zona trebuie evaluata, exista pericol de inca o explozie", a adăugat Arafat.

Au fost evacuate 3.000 de persoane, pe o rază de 1,4 kilometri.

UPDATE 21:00 Ministerul Sănătăţii: Şapte răniţi, dintre care patru în stare critică, şi un deces

Explozia care a avut loc sâmbătă la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane, informează Ministerul Sănătăţii.

Victimele au ajuns la spitalele Floreasca, Universitar şi Bagdasar Arseni.

„Din informaţiile pe care le avem până în prezent s-au înregistrat şapte răniţi, dintre care patru sunt intubaţi, şi un deces. Cifrele sunt provizorii şi le vom actualiza pe măsură ce apar noi informaţii”, transmite Ministerul Sănătăţii.

UPDATE 20:45 Focul se manifestă la două cisterne şi o casă

Potrivit ISU Dâmboviţa, arderea se manifestă cu flacără violentă la două cisterne şi o casă în Crevedia.

„Până la acest moment, 6 victime vor fi transportate la spital în Bucureşti cu arsuri considerabile pe suprafaţa corpului. Totodată, două victime (cu atac de panică, vărsături) au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Dâmboviţa/Târgovişte”, arată ISU.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza exploziei de la staţia GPL din Crevedia

.Potrivit ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, există şi decese în urma exploziei.

UPDATE 20:00 Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

„Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert. La faţa locului a fost alocată şi autospeciala transport roboţi. Totodată, pentru protecţia populaţiei s-a luat măsura preventivă de evacuare pe o rază de 300 de metri”, transmite ISU Dâmboviţa.

Efectivele de la faţa locului au fost suplimentate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO