Eveniment

Farmec Cluj, mai moderna cu 20 de mil. euro

21.02.2005, 00:00 23

Compania clujeana Farmec, unul dintre cei mai mari producatori autohtoni din industria cosmetica, va investi in urmatorii patru ani peste 20 de milioane de euro pentru modernizarea capacitatilor de productie si pentru constructia unui nou sediu. Pentru acest an, compania clujeana a alocat peste 2,5 mil. euro, urmand ca sumele sa creasca pana la finalizarea investitiei.



"Fondurile utilizate pentru investitii provin din profitul realizat", a declarat pentru ZF Transilvania Magda Miclaus, purtatorul de cuvant al companiei. In 2004, firma a investit un milion de euro in vederea achizitionarii si modernizarii magazinelor proprii, dar si pentru reabilitarea infrastructurii si a mijloacelor de productie.



Anul trecut exporturile au reprezentat 10% din productia firmei insa, potrivit oficialilor companiei, piata externa inregis-treaza o puternica tendinta de crestere.



Principalele tari in care exporta societatea sunt Japonia, Spania, Italia, Arabia Saudita si Emiratele Arabe. In tara, produsele Farmec sunt distribuite printr-o retea de 14 reprezentante.



Anul acesta, producatorul clujean va lansa pe piata interna si o noua gama de produse de aromaterapie, Aver, concepute pe baza de apa minerala si vin. "Tot anul acesta vom lansa si gama Aslamed, pe baza de argila", a mai spus Magda Miclaus. Ea a adaugat ca societatea are un portofoliu de peste 400 de produse, atat cosmetice, cat si produse medicamentoase de uz extern si produse pentru intretinerea locuintei.



Producatorul de cosmetice Farmec face parte din holdingul cu acelasi nume, alaturi de firmele Farmec Plast, Mecanica Farmec si Complexul de Alimentatie Publica Farmec. Complexul include doua restaurante, terase in aer liber, un magazin si terenuri moderne de minifotbal dotate cu gazon artificial si nocturna. Holdingul a obtinut in 2004 o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, in crestere cu 19% fata de 2003, tinta pentru acest an fiind de 18 mil. euro.  transilvania@zf.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO