Eveniment

Finanţele au atras 700 mil. lei la un randament de 6,64%

Autor: Mediafax

17.08.2011, 00:00 45

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras ieri 700 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu scadenţa la un an la un randament mediu de 6,64%, peste cel plătit la licitaţia precedentă, de 6,34%. Băncile au subscris în total titluri de 1,328 mld. lei, peste valoarea indicativă de 700 de milioane de lei.

Unii dealeri se aşteptau la un randament mediu în creştere, având în vedere nivelul randamentelor la care sunt cotate acest tip de instrumente pe piaţa secundară şi contextul internaţional, care a dus la majorarea costurilor de finanţare.

Un randament mai mare decât cel acceptat ieri tot pentru certificate la un an a fost acordat la 20 iunie, când Finanţele au vândut titluri cu scadenţa la un an de aproape 1,4 mld. lei cu un randament de 6,65%. MFP a anunţat că vrea să împrumute în luna august patru miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat pe piaţa internă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO