Eveniment

Finantele clarifica: Sporuri ilegale de 259 mil. €, din care 2 mil. € recuperabili

25.02.2010, 23:08 28

Ministerul Finantelor a adus precizari in legatura cu sumeleaferente drepturilor salariale incasate in afara legii, aratand ca2 mil. euro pot fi recuperati, dar nu reprezinta totalul platilorefectuate ilegal.

Miercuri-seara, secretarul de stat Gheorghe Gherghina a adusclarificari intr-un briefing de presa cu privire la aceste sume,facand referire si la rapoarte ale Curtii de Conturi, carestabilesc drepturi salariale in afara legii de 259 mil. euro.

"Stiam ca in rapoartele Curtii de Conturi ei considera ca aufost incasate drepturi salariale in afara legii de 259 mil. euro.Atat a considerat Curtea de ca trebuie recuperat. Dar instanteletrebuie sa se pronunte in cazul proceselor. In multe cazuriinstantele nu au recunoscut toate sumele stabilite", a explicatGherghina.

Aproximativ 2 mil. de euro sunt sume recuperabile, in conditiilein care au trecut de toate etapele instantei si nu mai exista calede atac, fie nu au fost atacate in instanta. "Se vor recupera circa2 mil. euro. Ceilalti bani, pana la 259 mil. euro, s-ar putea safie recuperati. Exista procese pe rolul instantei. Vom vedea".Precizarea a venit dupa ce miercuri dimineata, secetarul de statGherghina a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca, pana lasfarsitul lui 2008, Curtea de Conturi a identificat 235.000 desalariati din autoritatile locale care au luat drepturi pe langalege si ca la sfarsitul lui 2009 numarul a urcat la aproximativ400.000 de salariati care beneficiasera de drepturi pe langa celeprevazute de lege.

Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, a declarat casporurile incasate ilegal de 235.000 de angajati din administratietotalizeaza 249 mil. euro in 2008, potrivit Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO