Eveniment

Finanţele încearcă să vândă astăzi obligaţiuni pe cinci ani de 400 mil. lei

Finanţele încearcă să vândă astăzi obligaţiuni pe cinci ani de 400 mil. lei

Autor: Mihaela Claudia Medrega

17.03.2011, 11:20 37

Ministerul Finanţelor organizează astăzi o licitaţie pentru avinde obligaţiuni pe cinci ani în valoare de 400 mil. lei (96 mil.euro).

Rata cuponului este 6%, iar scadenţa este la 30 aprilie2015.

Pe piaţa secundară obligaţiuni cu scadenţa similară setranzacţionau ieri la randamente de 7,4%-7,07% pe an.

La începutul lunii martie, Trezoreria a respins integralofertele de cumpărare de obligaţiuni pe trei ani în cadrul uneilicitaţii prin care îşi propusese să împrumute de la bănci 600 mil.lei, considerând prea mari dobânzile cerute.

Aceasta a fost prima dată din noiembrie când o emisiune detitluri de stat este anulată din cauza randamentului prea marecerut de investitori.


La licitaţia precedentă, organizată la începutul lui februarie,statul plătise un randament mediu de 7,11% pe an ca să plasezeobligaţiuni pe trei ani în valoare de 775 mil. lei. Suma atrasăatunci a fost uşor mai mică decât cea planificată.

Încă din 2010 Trezoreria a respins ofertele băncilor decumpărare de obligaţiuni pe trei ani de fiecare dată cândrandamentele cerute au sărit de pe palierul de 7,1% pe an.

Urmăriţi pe zf.ro rezultatele licitaţiei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO