Eveniment

Fiori reci. Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 şi al pacienţilor din ATI s-a dublat în doar două săptămâni

Fiori reci. Numărul cazurilor noi de infectare cu...

Autor: Georgiana Mihalache

13.08.2021, 00:05 178

♦ Cazurile de infectări noi la pacienţii care nu au mai avut anterior test pozitiv au intrat din nou pe o pantă ascendentă, cifrele crescând de la o zi la alta.

Datele anunţate zilnic de autorităţi privind evoluţia pandemiei arată o revenire cu paşi mici, dar siguri a numărului de infectări în creştere, dar şi al cazurilor grave, determinate de pacienţii care au nevoie de internare în secţiile de terapie intensivă (ATI).

Astfel, în doar două săptămâni cazurile nou anunţate zilnic s-au dublat, iar acelaşi ritm l-a înregistrat şi indicatorul privind pacienţii din ATI, iar medicii atrag atenţia că valul patru a început deja şi în România, după ce ţările din vestul Europei se luptă din nou cu virusul.

În spitale sunt internaţi în prezent 98 de pacienţi în ATI, aceştia având forme grave ale virusului. Din datele şi studiile specialiştilor, noua variantă Delta a coronavirusului care a ajuns să fie predominantă în mai multe state, este mai contagioasă şi provoacă forme mai grave ale bolii.

Un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) arată că în săptămâna 2 – 8 august 2021 aproape jumătate din totalul cazurilor au fost în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Ilfov şi Timiş. Din totalul cazurilor confirmate în această perioadă, adică peste 1.500 de noi infectări, 81% au fost cazuri confirmate la persoane nevaccinate. În ciuda numărului în creştere de infectări, autorităţile nu reuşesc să revitalizeze campania de vaccinare, iar numărul celor imunizaţi nu trece de 10.000 de persoane vaccinate cu prima doză pe zi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels