Eveniment

Firma unei doctoriţe asigură service-ul pentru aer condiţionat la Maternitatea Giuleşti

17.08.2010, 23:30 121

Incendiul produs în Secţia de Terapie Intensivă de laMaternitatea Giuleşti ar fi fost provocat de un scurtcircuit,probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat,notată în raportul preliminar al pompierilor.

"Verificăm instalaţiile electrice şi modul în care acestea aufost verificate, dar şi persoanele responsabile pentru acesteverificări. Verificăm firmele şi persoanele care au montat diverseaparate electrice în această încăpere precum şi pe cei care aumontat aparatul de aer condiţionat", a precizat Marius Iacob,procurorul care conduce cercetările în cazul tragicului eveniment,citat de Mediafax.

Datele publicate pe site-ul spitalului arată că de service-ulpentru aparatele de aer condiţionat la Maternitatea Giuleşti s-aocupat firma Expert Serv Company din Bucureşti, cu afaceri de96.000 de euro anul trecut, dublu decât în 2008. Firma Expert ServCompany, înfiinţată în 2006, figurează la Registrul Comerţului cafiind deţinută de Grigoroiu Mădălina Lidia, născută la 14 iunie1968 în Calafat. Un proiect de cercetare al Universităţii deMedicină şi Farmacie "Carol Davila" îl indică drept membru pemedicul primar chirurg Grigoroiu Mădălina Lidia, născută tot la 14iunie 1968 în Calafat. Datele din CV arată că ar fi părăsit Româniaîn 2001, pentru a profesa în Franţa şi Austria, după ce a fost 6ani medic rezident la Spitalul Clinic Fundeni din Capitală.Grigoroiu nu a putut fi contactată până la închiderea ediţiei.

Firma Expert Serv Company mai are alte aproape 200 de contracteîncheiate în ultimii doi ani cu statul prin cumpărări directe,adică fără licitaţie publică, potrivit datelor din SistemulElectronic de Achiziţii Publice (SEAP). Livrează aparate de aercondiţionat, servicii de întreţinere a aparatelor de aercondiţionat, dar şi tonere, jaluzele sau saci menajeri. Printreinstituţiile de stat care mai lucrează cu această firmă se numărăşi Institutul Naţional de Endocrinologie C.I. Parhon sau Spitalulde Pneumoftiziologie Sf. Ştefan. Deşi firma lui Grigoroiu a ajunssă aibă încasări duble în 2009, alte firme de aer condiţionat nuvăd în spitale o afacere bună. "Nu se mai investeşte, nu se maimodernizează nimic în spitale. Service-ul la aerul condiţionattrebuie făcut o dată pe an, la începutul primăverii de obicei. Pelângă aparatele de aer condiţionat, instalaţia electrică e celpuţin la fel de importantă", spune Marius, administratorul uneifirme de aer condiţionat din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO