Eveniment

Firmele au scapat de obligatia avizarii consultantilor fiscali

18.10.2007, 21:09 15

Firmele nu vor fi obligate sa solicite consultantilor fiscali, de la 1 ianuarie 2008, certificarea declaratiilor anuale, daca plenul Camerei Deputatilor va decide sa elimine aceasta prevedere inclusa intr-o ordonanta aprobata de Guvern in august.
Comisiile reunite de buget-finante si economica din Senat au decis eliminarea prevederii care instituia obligatia certificarii declaratiilor fiscale anuale ale firmelor de catre consultanti de specialitate.
"In urma discutiilor avute in cadrul comisiilor reunite, respectiv Comisia de buget, finante, activitate bancara si piata de capital si Comisia economica, industrii si servicii, am fost de acord cu propunerea de a elimina din ordonanta 47 articolul care prevedea ca declaratiile anuale fiscale va trebui sa fie vizate de un consultant fiscal", a declarat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Daniel Chitoiu.
Prevederile ordonantei vor fi discutate in plenul Senatului, iar Camera Deputatilor este decizionala. Conform legislatiei in vigoare, orice firma este obligata sa aiba declaratiile financiare anuale avizate de catre un consultant fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO