Eveniment

Fiscul a pus sechestru pe averea lui Gigi Becali

18.10.2005, 20:37 35

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca a pus sechestru asigurator pe averea omului de afaceri Gigi Becali, patronul FC Steaua Bucuresti, pentru a recupera datoriile clubului catre bugetul de stat care se ridica la 41,6 mil. lei noi (circa 11 milioane de euro).

"Decizia de instituire a sechestrului asigurator asupra averii lui George Becali a fost luata ca urmare a intentiei acestuia, exprimata public, de a instraina pachetul majoritar de actiuni la clubul Steaua. Conform Codului de procedura fiscala, atunci cand exista pericolul ca debitorul sa instraineze bunurile mobile sau imobile, organul fiscal sau vamal are dreptul sa instituie masuri asiguratorii, ca o garantie ca-si mai poate recupera creanta", spun reprezentantii ANAF.

Potrivit acestora, Fiscul a solicitat primariilor localitatilor Voluntari, Mogosoaia, Otopeni, Afumati, Tunari, Snagov, Stefanesti si Pantelimon sa puna la dispozitia autoritatilor fiscale toate documentele care servesc la identificarea bunurilor al caror proprietar este George Becali, in vederea instituirii sechestrului asigurator. Totodata, Agentia a notificat primariile amintite sa nu elibereze certificate fiscale la cerere, in ipoteza in care Becali va intentiona sa-si instraineze bunurile.

Reprezentantii ANAF spun ca la finele saptamanii trecute cand a fost instituit sechestrul, mentiunile de la Registrul Comertului il indicau inca pe Gigi Becali ca actionar majoritar la Steaua, desi acesta a declarat, recent, ca si-a vandut actiunile catre membri ai familiei sale.

Instituirea sechestrului asigurator pe bunuri inseamna ca acestea nu pot fi instrainate, dar raman in proprietatea lui Gigi Becali.

Imediat ce procedurile propriu-zise de recuperare vor fi incheiate, prin declararea insolvabilitatii AS Steaua si angajarea raspunderii personale a celor care au provocat aceasta insolvabilitate, sechestrul asigurator se va transforma in sechestru executor, adica se va scoate la vanzare averea debitorului, precizeaza oficialii ANAF.

Agentia Nationala de Administratre Fiscala a somat ieri inca o data cluburile de fotbal sa se conformeze prevederilor legale privind plata obligatiilor bugetare restante, a caror valoare insumata se ridica la 165 mil. lei (circa 46 mil. euro).



Conturile lui Iacobov, blocate in Monaco

Procurorii Parchetului instantei supreme au finalizat ancheta in cazul lui Corneliu Iacobov, acuzat de spalare de bani, dupa ce anchetatorii au identificat, in Monaco, conturi bancare ale omului de afaceri totalizand aproximativ 2 mil. $, informeaza surse judiciare citate de Mediafax. In dosarul Rafo, in care procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie cerceteaza 21 de persoane, Iacobov a fost inculpat pentru delapidare si spalare de bani. In urma investigatiilor, anchetatorii au decis schimbarea incadrarii juridice a faptei de delapidare in cea de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. miruna.lebendencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO