Eveniment

Fiscul va verifica 12 români cu conturi de 50-60 mil. euro în Elveţia - VIDEO

Fiscul va verifica 12 români cu conturi de 50-60 mil. euro în Elveţia

Autor: Mediafax

13.03.2011, 11:57 32

Un număr de 12 persoane au conturi în Elveţiaîn valoare totală de 50-60 milioane de euro, a declarat duminicăpreşedintele ANAF, Sorin Blejnar, menţionând căinstituţia va verifica provenienţa acestor venituri, iar dacă nu vaputea fi demonstrată, acestea vor fi impozitate cu16%.

El a precizat că autorităţile fiscale dinElveţia au transmis ANAF circa 80.000 de informări cuprivire la persoane fizice române care au realizat depozite înaceastă ţară în perioada 2007-2010.

Blejnar a arătat că, în cazul în care se vor constatainfracţiuni, vor fi sesizate organele de urmărirepenală.

Acţiunea face parte din iniţiativa ANAF de aimpozita cu 16% acele venituri ale persoanelor fizice bogate acăror provenienţă nu poate fi demonstrată.

Şeful ANAF a adăugat că în cursul anului 2010 oDirecţie din cadrul aparatului central al ANAF apus în aplicare o directivă europeană care dă dreptul instituţieisă acceseze şi să facă schimb de informaţii cu celelalte statemembre din Uniunea Europeană, inclusiv cu Elveţia.

"Vă dau un exemplu. De dată recentă am primit de la elveţieni olistă cu mai multe persoane care au realizat dobânzi pe conturiledin Elveţia. Am făcut aşa o selecţie. Am 12 persoane unde euestimez că au venituri de vreo 50-60 milioane de euro în Elveţia,pentru care primesc dobânzi, în Elveţia", a spusBlejnar la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la ProTV.

El spune că respectivele persoane, care ar putea face obiectulverificărilor, nu sunt oameni politici şi nu crede că ele fac partedin topul celor mai bogaţi români.

"Au cont în Elveţia. Nu ştim dacă l-au declaratsau nu l-au declarat. Nu ştiu dacă au declarat veniturile dindobânzi încasate din Elveţia la Fiscul dinRomânia. Noi am primit de dată recentă aceste informaţiitocmai ca răspuns la preocupărilor noastre permanente de a ne faceo bază de date pentru a putea impozita aceste persoane fizice careau realizat venituri şi să vedem dacă le-au şi declarat statuluiromân", a explicat Blejnar. Citiţi mai mult despre verificărilrFiscului pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO